Egy fillér támogatást nem nyert a Janus Pannonius Múzeum az EMMI-től

2020. október 16. 14:25 2020. okt. 16. 14:25

Közel ötmillió forintot szeretett volna nyerni az EMMI pályázatán a pécsi Janus Pannonius Múzeum, de egy fitying sem gurul az intézményhez.

Minderre Pécsma.hu figyelt fel a 444.hu cikke nyomán, melyben a K-Monitor összesítése alapján azt taglalták, hogy a fideszes vezetésű városok múzeumai jóval nagyobb arányban jutottak kormányzati támogatáshoz, mint az ellenzéki városok intézményei. 

A cikk szerint míg a kormánypárti vezetésű városok múzeumai a megpályázott összeg 79,7 százalékát megkapták, a nem fideszes városok intézményeinél ez az arány csak 34,3 százalék. 

A Janus Pannonius Múzeum a dokumentum szerint mérőműszerekre, műtárgybarát izzókra és függönybeszerzésre, valamint kártevőmentesítésre kért egészen pontosan 4 998 854 forintot, de hoppon maradt.

2019 novemberében a Magyar Hang cikke nyomán arról írtunk, hogy azon múzeumok, amely településeken az őszi választás után nem kormánypárti lett a városvezetés, azok alig nyertek a pályázatokon. A pécsi JPM is így járt, a megpályázott 27 millió forint helyett mindössze 2 milliót nyertek el, és egy másik pályázaton is így jártak, ott a megpályázott 4 millióból mindössze 1,6 millió forintot ítéltek meg a közintézménynek.

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Facebook/Janus Pannonius Múzeum)

Forrás: Pécsi STOP