Egymilliárdról indul az Orfűi Aquapark licitje

2020. július 28. 12:15 2020. júl. 28. 12:15

Kicsivel több mint egymilliárd forint az Orfűi Aquapark kikiáltási ára, melyet az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanok piaci értékesítése jegyében kínál eladásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.. A licitidőszak augusztus 6-án indul.

Arról, hogy az MNV Zrt. eladja az Orfűi Aquaparkot, még májusban írt először a Pécsma.hu. Akkor csak annyit lehetett tudni biztosan, hogy amíg nem megy végbe a tulajdonosváltás, nem lesz nyitva a fürdő.

Pénteken az MNV közleményt adott ki, melyben azt írták, a világjárvány miatt kialakult helyzet enyhülése után, a gazdaság újraindításával összhangban lehetőség nyílik a tavaly megkezdett, a portfóliótisztítást célzó értékesítési akció folytatására. A következő hetekben 14 különböző tematikájú ingatlancsomaggal és több mint 30 egyedi tétellel gazdagítja kínálatát a társaság. 

Az önállóan értékesítendő, nagy értékű ingatlanok között megtalálható a Pécsi-tó nyugati partján 63 ezer négyzetméteren elterülő, különleges vízi szolgáltatásokat nyújtó Orfűi Aquapark. Akkor azt közölték, hogy a fürdő július 27-től válik elérhetővé az Elektronikus Aukciós Rendszer felületén.

Ez így is lett, hétfő 16 órakor fel is kerültek ide a licit részletei. E szerint a kikiáltási ár 1 milliárd 086 millió 281 ezer forint, a licitlépcső 2 millió, a licitidőszak augusztus 6-án reggel nyolckor kezdődik, és augusztus 10., 21 óráig tart.

Ahhoz, hogy valaki licitálhasson az aquaparkra, árverési biztosítékot kell fizetnie augusztus 4., 16 óráig. Ennek összege 271 570 000 forint, melyet az aukciós felületen megadott számlaszámra kell befizetni. Az oldalról az is kiderül, hogy a fürdőt július 29-én 14-15:30 között meg lehet tekintenie annak, aki a megvásárlásában gondolkodik.

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Facebook/Orfű Aquapark)
 

Forrás: Pécsi STOP