Eladják az Orfűi Aquaparkot, várni kell a csobbanással

2020. május 22. 13:57 2020. máj. 22. 13:57

Eladják az Orfűi Aquaparkot, jelenleg az értékesítést készíti elő a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és tulajdonosváltásig nem is lehet pancsolni a kedvelt fürdőhelyen.

Ezt a Pécsma.hu derítette ki, miután gyanúsan nagy volt a csend az idén 10 éves aquapark környékén, nem utalt semmi a nyitásra, amire jelenleg már járványhelyzetileg is van lehetőség.

Egy olvasójuk, aki üzleti kapcsolatban áll a fürdő üzemeltetőivel, arról számolt be, az ingatlan tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., év közben a budapesti Kiving Kft. az üzemeltető, mely az eddigi években alvállalkozónak adta ki a fürdőt a nyári szezonra.

Arról is beszélt, hogy a parkra volt egy uniós pályázat, amiben benne volt, hogy határozott ideig üzemeltetni kell az intézményt, ez az időkeret viszont tavaly lejárt.

A lap kereste az aquapark üzemeltetőit, de a honlapon feltüntetett elérhetőségeken senki sem jelentkezett. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő viszont válaszolt a megkeresésükre, elárulva, jelenleg az ingatlan értékesítésének előkészítése zajlik, az eladás az Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül zajlik majd, a nyitásról az új tulaj dönthet. Hogy a tulajdonosváltás mikor megy végbe, azt nem tudni, addig viszont nélkülöznünk kell a fürdőt.

Forrás: Pécsma.hu