Életmentőket keres a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély

2018. július 14. 17:53

Telefonos segítő munkára keres önkénteseket a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély, akiket egy ingyenes, 100 órás tréningen készítenek fel a krízishelyzetek kezelésére. Az életmentők jelentkezését szeptember elejéig várják.

A napokban tette közzé a Facebookon a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély, hogy önkéntes telefonos segítő munkára várja a jelelentkezőket.

"Kapsz egy színvonalas, ingyenes, 100 órás képzést (önismereti csoportfoglalkozások, egy kis elmélet és gyakorlat), egy jó csapat tagja lehetsz, és tiéd a segítés öröme! Jelentkezés: 2018. SZEPTEMBER 12-IG a lelekterifjusag@gmail.com címre! Oszd meg a felhívást, hogy láthassa, akit érdekel!"

- áll a posztban.

A Pécsi Ifjúsági Lelkisegély szolgálat 2008 óta működik, 2012 óta önálló jogi személyként, a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány égisze alatt, és a 137-00 hívószámon érhetők el.

"Elsődleges célcsoportunk a gyerekek, a serdülők és a fiatal felnőttek. Célunk támogatni őket lelki egészségük megőrzésében, nehéz élethelyzetük, krízisállapotuk kezelésében. Fontosnak tartjuk a fiatalok problémamegoldó képességeinek, kommunikációjának, érzelemkifejezésének fejlesztését, személyiségük erejének és épségének megőrzését, a környezetből származó megpróbáltatások, ártalmak csökkentését, az egészséges személyiségfejlődés, az identitás kialakulásának elősegítését. Az Alapítvány az esélyegyenlőség, az emberi és gyermeki jogok tiszteletben tartása és legszélesebb körű érvényesítése érdekében dolgozik. Figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző – prevencióval elkerülhető – betegségek kialakulását mérsékeljük, törekszünk arra, hogy a különböző deviáns magatartásformák helyett a fiatalok testi-lelki épségének megőrzése kerüljön előtérbe."

- olvasható a honlapon.