Elfelejtettek sebet varrni a klinikán

2016. szeptember 6. 18:34 2016. szept. 6. 18:34

Rosszul lett, elesett, beverte a fejét a cukorbeteg férfi nemrég. Mentő vitte a pécsi sürgősségire, ahol 6 óra alatt szinte teljes ellátást kapott. Szinte.

Olvasónk kereste meg panaszával szerkesztőségünket. Mint mondta: párja nemrég rosszul lett a pécsi vásártéren. A férfi cukorbeteg, összeesett, és beverte a fejét, felrepedt a bőre.

Mentő vitte a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának sürgősségi osztályára. A 400 ágyas földszintjén azonnal infúziót kapott, bár később a férfi élettársának elmondása szerint a cukorszintjét csak kérésre ellenőrizték.

Hat óra elteltével megkapták a zárójelentést, és majdnem hazabocsátották.

(Itt kell megjegyeznünk, nem ez az első forrás, amely egyértelműen arra utal: a sürgősségi osztályok országszerte csak azok után a betegek után kapnak a pénzt a kincstártól, aki eltöltött legalább 6 órát az intézményben. Méltán népszerű intézkedés a kormánytól – a szerk.)

Egyetlen apróság maradt ki: elfelejtették összevarrni a férfi véres fejsebét. A orvos, akinek ezt jelezték, végül intézkedett, és újabb egy óra múlva valóban hazaengedték a beteget, immár két öltéssel és egy méretes kötéssel gazdagabban.