Elhatárolódik az egyetem a székletéről értekező fideszes képviselőtől

2018. február 13. 14:33 2018. feb. 13. 14:33

Az RTL híradója megkeresésére rövid válaszban határolódott el a Pécsi Tudományegyetem a sorait erősítő Hári József fideszes önkormányzati képviselő megnyilvánulásától, amelyben széklete keménysége és médiafogyasztási szokásai között húzott párhuzamot.

Hári József, Pécs fideszes önkormányzati képviselője a minap nem éppen költői poszttal örvendeztette meg a Facebook-olvasóit.

Mutatjuk, mitől keményedik a pécsi fideszes városatyának

Szerencsére Fodor Ibolya látszólagos kiszállásával sem maradt keményvonalas troll nélkül a pécsi Fidesz. Hári József a minap székelési és médiafogyasztási szokásait osztotta meg a gyanútlan Facebook-olvasókkal. Hári József, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselője a minap széklete keménysége és a wc-n olvasott médiatermékek közötti összefüggést taglalta Facebook-oldalán, emígyen: Miszerint hát a nem kimondottan királyi médiumoktól neki bizony keményedik.

A honatya a széklete keménysége és bizonyos médiumok olvasása közötti összefüggést ecsetelte a közösségi oldalon. Ha mindenképpen irodalmi párhuzamot keresünk, akkor talán Georges Bataille írásai sejlenek fel, bár a francia szerző a filozófia, a szociológia és az antropológia területén is alkotott, egyebek mellett.

Az RTL híradója megkereste a Hári munkahelyei – mert több is van – között feltüntetett Pécsi Tudományegyetemet. A PTE rövid állásfoglalásban válaszolt:

[size="20"]„A Pécsi Tudományegyetem egyértelműen elhatárolódik minden hasonló típusú és stílusú megnyilvánulástól. A választási kampányban az Egyetem nem vehet és nem is kíván részt venni. Tekintettel arra, hogy a megszólalás nem az Egyetem képviseletében történt és nem egyetemi üggyel foglalkozik, ezért a Pécsi Tudományegyetem a témával nem foglalkozik, mindazonáltal sajnálatosnak tartja.”[/size]