Előhozza a dézsás növényeket a berobbant tavasz Pécsett

2020. április 3. 16:18 2020. ápr. 3. 16:18

  Az enyhébb, tavaszi időjárás beköszöntével Pécs városa is újra virágba borul: április 7-ével a Biokom Nonprofit Kft. ismét kihelyezi a baranyai megyeszékhely közterületeire a fagyra érzékeny, védett helyen átteleltetett dézsás növényeket.

 A nagyobb részben különböző fajta leandereket, selyemmirtuszokat, babérokat, korallberkenyéket és magyalokat a tél folyamán egy temperált, világos raktárban tárolták. Ez idő alatt a BIOKOM Nonprofit Kft. Zöldterület-fenntartási Részlegének szakemberei elvégezték a velük kapcsolatos növényvédelmi és egyéb ápolási munkákat és megtörtént az idei szezonra való felkészítésük is. A tavaszi időszak közeledtével a növények a szükséges tápanyag utánpótlást is megkapták.

  Miután az előrejelzések szerint a térség időjárásában a jövő héttől felmelegedés várható, a városüzemeltetési cég 2020.04.07-én kezdi el újra kihelyezni a közterületekre a mintegy 150 darab dézsás növényt.

Ezek, mint minden évben, a város frekventált közterületeit díszítik majd, ilyenek például a Széchenyi tér, Kossuth tér, Színház tér, Jókai tér, Európa tér, Terracina tér, Hal tér. Néhány éve már a Zsolnay körforgalom környezete, vagy a Konzum buszmegálló is virágdíszt kap.

A Biokom Nonprofit kft. arról, hogy mely egyéb területekre tud ilyen növényeket kihelyezni, alapvetően az adott rész forgalma, használatának jellege, az ott rendelkezésre álló szabad hely, biztosítandó közlekedési űrszelvények, illetve a szabad növénykészlet mennyisége alapján dönt.

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil