Eligazította Várit Péterffy Attila

2019. november 25. 16:11 2019. nov. 25. 16:11

A Pécsi Újságnak adott interjújában panaszkodott Vári Attila, hogy még mindig nem neveztek ki a PSN Zrt. élére új vezetőt, miután ő lemondott a képviselőség miatt, és veszélybe kerülhet a pécsi él- és utánpótlássport. Péterffy Attila hétfői közleménye szerint azonban hiába mondott le Vári novemberben, munkaviszonya december közepén ér véget, így még az ő feladata a városi sportcég működőképességének fenntartása.

A PSN Zrt. vezetéséről november 12-i hatállyal, összeférhetetlenség miatt lemondott Vári a Pécsi Újság interjújában arról is beszélt, pillanatnyilag nincs aláírásra jogosult vezető a PSN-nél. Ez egyrészt veszélyezteti a napi feladatok ellátását, plusz rengeteg munka lenne, a következő év költségvetését kellene összerakni, valamint a TAO-támogatások megszerzésének, felhasználásának tervezése is szükséges. Mint mondta, egyelőre nem került sor egyeztetésre közte és az önkormányzat között az átadás-átvétel kapcsán.

A fentiekre közleményben reagált Péterffy Attila polgármester hétfő délután. Mint írta, november 25-én levélben fordult Várihoz,  részben a hétvégén megjelent, félreérthető információk miatt, részben pedig azért, mert Vári helyettese arról tájékoztatta Péterffyt, hogy Vári a november 12. napján kelt lemondó nyilatkozatát követően nem jár be, munkajogviszonyával kapcsolatos kötelezettségeinek nem tesz eleget.

"A levélben arról tájékoztattam Vári Attilát, hogy bár cégjogi értelemben vett vezető tisztségviselői jogviszonya lemondása következtében 2019. november 14-i hatállyal megszűnt, de a vezérigazgatói munkakörre létesített munkaviszonya 2019. december 15. napján ér véget munkavállalói felmondás jogcímén. Tekintettel arra, hogy a vezérigazgatói munkakörének ellátására 2019. december 15. napjáig köteles, felhívtam Vári Attila figyelmét arra, hogy biztosítania kell a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. működőképességét, munkaköréből fakadóan el kell lásson minden olyan tevékenységet, amelyre munkajogviszonya alapján köteles."

- fogalmazott Péterffy Attila a levélben, leszögezve, Vári még a PSN Zrt. vezérigazgatója. 

"Vári Attila sajtónyilatkozatával ellentétben véleményem szerint nem a város hezitálása miatt kerülhet bajba a pécsi sport, hanem azért, mert ebben a TAO-finanszírozás szempontjából jelentős időszakban a vezérigazgató nem látja el munkajogviszonyából eredő kötelezettségeit. Levelemben abbéli reményemet is kifejeztem, hogy a társaság TAO-feltöltésre jogosító keretét sikerül teljes mértékben kihasználni, hogy a társaságot utódának olyan állapotban adhassa át, ami nem veszélyezteti a pécsi sport működését, a pécsi sportolók jövőbeni eredményeit. Felhívtam a sportvezető figyelmét arra is, hogy munkaviszonyának megszűnésekor munkakörét át kell adja, melynek során részletes beszámolót várok tőle a TAO-feltöltés tekintetében."

- zárul a közlemény.
 
 

Forrás: Pécsi STOP