Elítélt lungo dromossal írt alá megállapodást a fideszes polgármesterjelölt

2019. október 8. 10:35 2019. okt. 8. 10:35

A Fidesz Dombóvárra szánt, amúgy csikóstőttősi polgármesterjelöltje együttműködési megállapodást írt alá a Lungo Drom helyi nemzetiségi önkormányzati jelöltjével, Forgács Sándorral és csapatával. Forgács éveken át munkagépekkel kereskedett. Csak azok sajnos nem léteztek, ezért elítélte a bíróság.

Öröm és boldogság az osztályrésze az összefogó polgári erőknek. Ebben a posztban arról ír Pintér Szilárd csikóstőttősi polgármester, akit a Fidesz most Dombóváron indít, hogy egyre többen támogatják. Köztük Forgács Sándor, a Lungo Drom nemzetiségi képviselőjelöltje és még négyen ugyanebből a roma polgári szövetségből.

A fotón is látszik, hogy milyen nagyon boldog mindenki, amikor a konzervatív erők egymásra találnak ( fotón középen Forgács, jobbra Pintér mosolyog, tőle is jobbra a falról pedig Orbán Viktor portréja szemléli elégedetten a fejleményeket):

Fotó: Facebook/Pintér Szilárd

Hogy a boldogság ennél is nagyobb legyen, együttműködési megállapodást is aláírt Forgács és Pintér:

Fotó: Facebook/Pintér Szilárd

Szerencsére a boldog pillanatokat nem árnyékolta be, hogy Forgács Sándort tavaly jogerősen másfél év börtönre ítélte a Dombóvári Járásbíróság.

Forgácsot összesen 26 rendbeli társtettesként elkövetett csalás, 4 rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás, 21 rendbeli társtettesként elkövetett hamis magánokirat felhasználása, valamint 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása bűntettében, illetve vétségében találták bűnösnek. A börtönbüntetést a bíróság 2,5 évre felfüggesztette.

A hosszas részletekbe nem megyünk bele. A lényeg az, hogy Forgács és tettestársai munkagépekkel kereskedtek egy német cégen keresztül, és el is adtak jó néhányat külföldi vevőknek. A baj csak az volt, hogy sem a német cég, sem a meghirdetett több milliós gépek nem léteztek, csak a bankszámla, amiről újra és újra leemelték a beérkező több ezer eurós tételeket.

Pintér Szilárd legnagyobb dombóvári roma támogatójánál a bíróság 1 millió híján 60 millió forintos vagyonelkobzást rendelt el.  

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP