Elkél a segítség a Pécsi Állatkertnek, számítanak a támogatókra

2020. március 31. 16:03 2020. márc. 31. 16:03

A tavalyi tartalékaik idén márciusra már minimálisra csökkentek, jegybevételük viszont nincs a járványhelyzet okozta kényszerű bezárás miatt. A támogatásrokra azért lenne szükségük, hogy az állatok ne szenvedjenek hiányt semmiben, illetve hogy a dolgozóiktól ne kelljen megválniuk.

Március 31-én, kedden adott ki közleményt a Pécsi Állatkert, amelyben arra kértek fel mindenkit, hogy a nehéz járványhelyzetben, amennyiben megengedhetik, támogassák az állatkertet, mivel annak nem nagyon vannak bevételei a járványhelyzet kapcsán bevezetett leállás miatt. 

Siptár Dávid, az intézmény vezetője a közleményben a következőképp fogalmazott:

"Az állatkertnek addig kell zárva tartania, amíg ezt a társadalom érdeke megkívánja. Most az a legfontosabb, hogy a koronavírus terjedését lelassítsuk, az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást mérsékeljük, és főleg az idősebb embereket megóvjuk a fertőzés okozta fenyegetettségtől.

Gazdálkodási szempontból nagyon nehéz időszakot él meg az állatkert, hiszen tartalékaink, mint minden év márciusára, most is minimálisra csökkentek, a bevétel növekedés azonban ezúttal elmarad. Célunk ebben a nehéz időszakban, hogy az állatok ellátását akadálytalanul tudjuk folytatni, illetve dolgozóink közül ne kerüljön veszélybe senkinek sem a megélhetése. Ezen célok eléréséhez azonban segítségre van szükségünk"

- olvasható a közleményben.

Szerencsére nem kell nélkülözni az egész állatkertet, Donkát és Bonifácot álló nap lehet nézni weben keresztül:

 

Az állatkertet többfajta módon is lehet támogatni:

  • örökbe lehet fogadni az állatokat, ezt az állatkert honlapján a Támogatás menüpont alatt pár kattintással el lehet végezni otthonról is.
  • Korlátlan látogatásra szóló bérletet is lehet váltani (nyilván, ezeket majd az újranyitás után lehet használni - a szerk.), ezek 12 helyett 15 hónapra szólnak egy most indult akciónak köszönhetően, és a honlapon az Információ menüpont alatt lehet megvásárolni ezeket.

Az állatkert emellett közhasznú tevékenységet is ellát, vagyis adományokat is képes fogadni. Az adományokat az intézmény OTP Banknál vezetett 1731001-20665319 számlaszámára lehet utalni, a közleménybe kéretik feltüntetni, hogy "Adomány". Az intézmény az adó 1 százalékokat is tudja fogadni, ehhez az állatkert 20779694-2-02 adószámát kell megjelölni.

Forrás: Pécsi STOP