Ellenzék: közmunkások hordták a Fidesz szórólapjait Komlón; Fidesz: szabadidejükben (!)

2019. szeptember 12. 15:35 2019. szept. 12. 15:35

Nyílt levelet írt Ferenczy Tamás, a komlói ellenzéki erők polgármesterjelöltje Polics József fideszes városvezetőnek, miután állítása szerint a bányászvárosban közmunkásokkal vitték ki a Fidesz szórólapjait az egyik városrészben. A helyi Fidesz szerin szabadidőben segítették a kampányt az érintettek, Polics pedig alkalmatlannak nevezte az ellenzékieket. Ferenczy nyílt levele szerint korábban önkormányzati autót is használt a Fidesz a kampány kapcsán.

A komlói 7300.hu cikke szerint a Ferenczy Tamás polgármesterjelölt vezette Komló Összeköt Egyesület szerdán bejelentést tett a helyi választási bizottságnál, miután állítása szerint a Gesztenyésben (ez Komló egyik városrésze) közmunkások hordták ki a Fidesz szórólapjait. Erről az ellenzéki erőket egyesítő egyesületet egy ottani szimpatizánsuk értesítette, Ferenczy Tamás pedig beszámolója szerint a helyszínen találkozott a szórólapozó emberekkel. A körzet fideszes jelöltje, Pálfi László korábban posztolt egy képet, melyen a 7300.hu cikke szerint valószínűsíthetően ugyanazok a szórólapozók láthatóak, és azt írta a kép alá, hogy szabadidejükben segítettek neki.

Még aznap a komlói Fidesz is megnyilvánult a Facebookon, ahol arról írtak, hogy aktivistáik a szabadidejükben segítik a pártot. Polics József fideszes polgármester ugyancsak a közösségi oldalon a következőt írt:

"Igen érdekes a hozzáállás az alkalmatlan ellenzéki oldalon.
Azt vetítik előre, hogy az emberek a szabadidejükben nem tehetik azt, amit szeretnének!
Ez a hozzáállás és viselkedés veszélyes!
"

A 7300.hu újabb cikke szerint Ferenczy Tamás erre a Facebook-oldalán reagált egy nyílt levélben, amelyben arról is beszámolt, hogy a Fidesz irodájába az önkormányzat autója szállította a kormánypárt anyagait:

"Nyílt levél Polics Józsefnek, Komló polgármesterének, a Fidesz-KDNP komlói polgármesterjelöltjének!

Kedves Józsi!

Közmunkások hordták ki a Fidesz szórólapjait ezen a területen, ez tény. „Ez a csoport itt van, más csoportok máshol dolgoznak”, mondta az egyik hölgy.
Megkérdeztem, hogy ma is munkaidőben vannak-e? Enyhe mosollyal az arcukon mondták, hogy ma pont szabadnaposak, de tegnap is dolgoztak és holnap sem lesznek szabadnapon. Zavarba jöttek, ők csak a Lacinak a kérését teljesítik (azt nem mondták, hogy pontosan melyik Laciét).

Józsi! Azt is elmesélték, hogy 30-án lejár a szerződésük és nagyon szeretnék, ha meghosszabbítanák azt részükre, mert nagy szükségük van erre a munkára.
Felhívom a figyelmedet, hogy ennek a három embernek feltétlen legyen meghosszabbítva a szerződése és ne őket büntessétek azért, mert lebuktatok.
Ígérem, ezt ellenőrizni fogjuk.

A napokban jeleztük már, hogy az önkormányzat autója viszi a Fidesz irodába a párt anyagait, ezt sem kellene folytatni.
Józsi, tényleg nem tudom mennyit tudtál ezekről az esetekről, de azonnal szüntessétek be ezt a gyakorlatot.

Az „alkalmatlan” központi rigmusod is végtelenül unalmas már. Nektek Botka, Karácsony, Péterffy, Pikó, Ferenczy és mindenki alkalmatlan, aki nem fideszes.
A kézi irányítás nem az önkormányzatiság eszköze. Amit csináltatok a közmunkásokkal az szégyenteljes és szerintem végtelenül erkölcstelen, ezt Te sem gondolhatod másképp.

Tisztelettel: Tamás"

 

Forrás: Pécsi STOP/7300.hu