Előrelépés történt a Lánc utcai lakásfoglalók ügyében

2021. április 21. 17:20 2021. ápr. 21. 17:20

A Lánc utcai önkormányzati bérlakástömbben a napokban az önkormányzat és a Pécsi Ellátó Központ (PEK) egy-egy ügyintézője tartott adategyeztetést- tudatja a pécsi önkormányzat.

Mint írják: A két szakember annál a mintegy 25 bérlőnél járt, akik fejenként több mint egymillió forintos lakbér-tartozást halmoztak fel az elmúlt években. Többségük erőszakot alkalmazva törte fel a lakást, amit önkényesen vett használatba, és évek óta egy fillért sem fizetett azért, hogy az önkormányzat, azaz a pécsiek vagyonát használja. Az adategyeztetés célja az volt, hogy az önkormányzat és a PEK tisztán lássa a bérlők helyzetét. A pontos viszonyok ismeretében lehet a törvények betartásával az érintettek helyzetének rendezéséről intézkedni.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A két szakember munkáját egyedül végezte, az épületben csak ott lakók voltak jelen.

A jelenlegi pécsi városvezetés eltökélt abban, hogy az önkormányzati bérlakások viszonyait rendezze. Célunk, hogy azok a szociálisan rászoruló pécsiek jussanak bérleményhez, akik a szabályokat betartva, éveket várnak arra, hogy lakáshoz jussanak, és ezután tisztességesen fizetik a lakbért. Gátat szabunk annak, hogy önkényes lakásfoglalók betörjenek lakásokba, lakbérfizetés nélkül használják, és tegyék tönkre a pécsiek közös vagyonát, kirekesztve a rendszerből a szabálykövető és tisztességes igénylőket.

Városunk új vezetése a közösséget, a tisztességes polgárokat és a rászorulókat szolgálja. Munkánkat minden józanul gondolkodó választópolgár látja és elvárja. A munkát folytatni fogjuk, mert meggyőződésünk, hogy minden pécsi közös érdeke a város lakásgazdálkodásának reformja, és a törvények maradéktalan betartása- derül ki a közleményből.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata