Előválasztás: Karácsony Gergely gyűjtötte össze elsőként a miniszterelnök-jelöltek indulásához szükséges húszezer ajánlást

2021. augusztus 23. 20:18 2021. aug. 23. 20:18

Ez gyors volt: kevesebb mint 24 óra alatt begyűjtötte Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztásra a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20000 ajánlást. A főpolgármester a Facebookon köszönte meg a támogatást és a bizalmat.

,,Kollégáim jelzése alapján már hétfőn, kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges 20 ezer aláírás, köszönöm, megtisztel a bizalom. Megyünk tovább, folytatjuk az aláírásgyűjtést is az utolsó lehetséges időpontig. A változás elkezdődött! #előválasztás #99kontra1"

Ezzel a szöveggel osztottta meg az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott közös miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely a Facebookon azt a bejegyzést, amin bejelenti, hogy már meg is van neki az induláshoz szükséges húszezer ajánlás. Az őt támogató három párt egy közös közleményt is kiadott, melyben azt írják, hogy az ajánlásgyűjtést egészen szeptember 6-ig folytatni fogják, és közben Karácsony minél több aláírásgyűjtő helyszínre el flog menni, hogy megköszönje az aktivisták munkáját is.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

A közleményben kiemelik azt is, hogy Karácsony Gergely:

,,a legesélyesebb a jelöltek közül, aki képes lesz 2022 tavaszán legyőzni Orbán Viktort és megteremteni a 99 százalék Magyarországát a kiváltságos 1 százalék helyett. Karácsony Gergely volt az első, aki már évekkel ezelőtt, még a legutóbbi országgyűlési választás előtt javasolta az előválasztás intézményének bevezetését és, aki azóta az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje is két előválasztás megnyerése után lett."

Pécsen iss van olyan jelölt, aki jó előjelekkel vághat neki az előválasztásnak, hiszen Karácsonyhoz hasonlóan kevesebb mint 24 óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat. Baranya 2-ben a pécsi polgármester, Péterffy Attila által is támogatott, Dr. Keresztes László Lóránt is összeszedte a képviselőjelöltséghez szükséges 400 ajánlást. Hasonlóan a főpolgármesterhez, a pécsi zöld politikust is az MSZP-Párbeszéd-LMP trió támogatja az előválasztáson. Keresztes Facebookra feltöltött bejegyzése alapján ő is gyűjti tovább az aláírásokat, mint fogalmaz:


Összegyűlt az előválasztáson való induláshoz szükséges aláírásszám Pécsett, Komlón, és a térségben! De nem állunk meg, folytatjuk, mert minden támogatás fontos!

Kapcsolódú: Ellenzéki előválasztás: Dr. Keresztes László Lórántnak már össze is gyűltek a szükséges aláírások

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

Forrás: Facebook
Nyitókép: Dr. Keresztes László Lóránt Facebook