Elviszik a légimentőbázist Pécs-Pogányról

2020. január 27. 15:20 2020. jan. 27. 15:20

Nem sokáig száll már fel a mentőhelikipter a pécs-pogányi reptérről: amennyiben Szekszárdon megépül az új bázis, onnan fogják ellátni a feladatot.

Az erről hírt adó Pécsi Újság.hu szerint a pogányi légimentőbázis Tolnába költöztetése évek óta napirenden van. 2016-ban úgy tűnt, hogy mégis marad minden a régiben, de mostanra eldőlt, hogy mégis épül Szekszárdon bázis.

A légimentés repüléshez tartozó feladatait átvevő Készenléti Rendőrség tavaly októberben jelezte szándékát a bázis megvalósítására, január elején pedig a szekszárdi közgyűlés hozzájárulását adta ahhoz, hogy a korábban erre a célra kijelölt terület az állami szerv kezelésébe kerüljön - írja a lap.

Az újságnak az ORFK hétfőn megerősítette, hogy döntöttek az áttelepítésről, ha elkészül a szekszárdi kompleum, nem tervezik továbbműködtetni a pécsi bázist. Kitértek arra is, hogy az előzetes munkálatoktól és a kivitelezéstől függően az új létesítmény átadása legkorábban 2021 első felében várható.

A lap úgy tudja, a bázis átköltöztetésével éves szinten 3-4 millió forintos kiesése lenne a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft.-nek, melyben többségi tulajdonos a pécsi önkormányzat.

Forrás: Pécsi Újság