Ennyire büntetik a maszkhasználatra fütyülőket a Tüke Buszon

2020. szeptember 22. 16:24 2020. szept. 22. 16:24

Pótdíjazni fogják azt, aki nem tartja be a szeptember 21-től megszigorított maszkviselés szabályait a Tüke Buszon, az erről szóló előterjesztést elfogadta a közgyűlés, mutatjuk, milyen tételekre számíthatnak a renitens utasok.

Múlt pénteken írtuk meg, hogy a 2020. szeptember 21-től hatályos kormányrendelet értelmében a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetői, menetjegy-ellenőrei, vagy bármely más alkalmazottja ellenőrizhetik és ellenőrizni fogják a maszk viselését a pécsi közösségi közlekedés járatain.

Ezzel kapcsolatban pótlólagosan került be a keddi közgyűlésre egy napirendi pont, melyet elfogadott a testület. Ez határoz azokról a büntetési tételekről is, melyet a maszkhasználati szabályokat be nem tartóknak kell fizetniük. Egyelőre még türelmi időszak van, 30 nap, mely hétfőtől indult, ez időben csak figyelmeztetnek, ha ez lejár, akkor viszont jön a bírság.

5.000 Ft pótdíjat köteles fizetni:

  • az az utas, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem a kormányrendeletben meghatározott módon viseli.

Az 5.000 Ft pótdíj összege, amennyiben a helyszínen nem kerül megfizetésre:

  • a 18. életévét betöltött pótdíjazott személy esetén 7.500 Ft-ra, 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra emelkedik.
  • a 18. életévét be nem töltött pótdíjazott személy esetén 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra emelkedik.

A maszk használatával kapcsolatos kötelezettségek betartását és betartatását a megyei kormányhivatal köteles lesz ellenőrizni, illetve azokat a rendőrség is ellenőrizheti.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP