Érkezik a kutyabérlet és a biciklitartós busz Pécsre

2021. május 3. 16:04 2021. máj. 3. 16:04

Az ATV Híradójának riportja számolt be arról, hogy a kutyásoknak és a kerékpárosoknak kedvez a Tükebusz azzal, hogy bevezeti a kutyabérletet és számos járaton is lehetőséget biztosít a kerékpárok szállítására is. A társaság tulajdonosa (önkormányzat) tavaly év végén döntött arról, hogy kidolgozzák ezeket a kedvezményeket, amelyeket előreláthatóan június elsején lépnek életbe.

Igaz a pécsi helyi járatokon most is van lehetőségünk a kedvencünkkel utazni, viszont ehhez minden egyes alkalommal külön kell jegyet vásárolni a kutyusunk számára. Mivel sok gazdi választja a tömegközlekedést, ezért az önkormányzat igyekszik kedveskedni nekik azzal, hogy a jegyeknél egy kedvezőbb áru bérletvásárlást biztosít a kutyák számára.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Farkas Tamás, a Misina Állatvédelmi egyesület elnöke az ATV Híradójának elmondta, hogy jó ötletnek tartja a bérlet bevezetését, mert véleménye szerint problémás, amikor alkalmanként jegyet kell venni a kutyánknak. Továbbá hozzátette, hogy azt is szeretné, ha kicsit enyhítenének a létszámkorlátozáson, mivel jelenleg egyszerre egyetlen kutya utazhat minden járaton.

Ez is érdekelhet: Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber

Ruzsa Csaba Pécs alpolgármestere is véleményezte az újításokat és szerinte ez csak az első lépés, ugyanis hamarosan a biciklivel közlekedők is könnyebben igénybe vehetik a távolsági járatokat. Az alpolgármester szerint a cél az, hogy a koronavírus miatt kialakult „zöldhatást” továbbra is fent tudják tartani, tehát megmaradjon a biciklis közlekedés a Mecsken. A busztársaság ebből a célból vizsgálja, hogy miként lehetne biciklitartókat szerelni a buszokra.

Az elképzelés szerint a hegyi vonalakon közlekedő járatokat alakítják át úgy, hogy azokra biciklivel is fel lehessen szállni. Ha minden a terv szerint halad, akkor június első napjától lehetséges a kutyás bérletet megvásárolni, illetve ekkortól indulnak a bringás buszok is.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

 

 

Forrás: ATV Híradó/Pécsi STOP