Erre irtja a gyomot a Biokom a jövő héten

2020. július 3. 12:14 2020. júl. 3. 12:14

A BIOKOM Nonprofit Kft. július 6-10. között újabb ütemben folytatja a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését.

A városüzemeltetési feladatokat ellátó cég tájékoztatása szerint a permetezésekre a hajnali óráktól kerül sor. A felhasznált permetszerek: Medallon, Armo SL (totális gyomirtó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. 

Hangsúlyozzák, a felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Az eljárás során célzottan a talaj közelében kerül kijuttatásra a permetszer, ezért annak szóródására nem kell számítani. Közzétették az ütemtervet is, amennyiben az időjárás kedvezőtlen lesz, ez változhat.

Forrás: Biokom

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai, hajnali pihenést.

(Címlapkép: Pixabay.com)

 

 

 

Forrás: Pécsi STOP