Eszkalálódhat az almabűnözés felszámolása

2019. július 17. 16:19 2019. júl. 17. 16:19

A Pécsi STOP úgy tudja: nem elszigetelt eset azé a tankerületé, ahol öt évre visszamenőleg napi szinten egyeztetni kell a hiányzó gyermekek és a tízóraira elfogyasztott almák számát. Egyre jobban szorul a NER vasmarka az almabűnözőkön, a Kispál és a Borz viszont hazudott nekünk.

„Jó, hogy vége a 60-as éveknek, és nem jön újra el” - ezt énekelte Lovasi András, nem is volt olyan nagyon régen, de láthatóan nem mondott igazat.

Amint azt nemrég megírtuk: az egyik tankerületben kiadták az ezzel foglalkozó kollégának, hogy gyűjtse össze, név szerint, hogy kik hiányoztak az adott iskolából, mégpedig öt évre visszamenőleg.

És ezzel még nincs vége: ugyanígy, napi bontásban azzal is el kell számolnia az intézménynek, hogy mi lett azoknak a tízóraira az iskolákba szállított almáknak a sorsa, amiket a hiányzó diákok nem ettek meg.

Annak ugyan nem tudtunk még utánajárni, hogy a pécsi tankerületben is kezdhetik-e szabadlábon vágni a centit az almafelzabálók, de az kiderült: korántsem elszigetelt esetről van szó. Lapunk úgy tudja: a fentin kívül fővárosi tankerületekben is kiadták már ugyanezt a felemelő és hasznos feladatot. Sőt, olyan iskoláról is tudunk, ahol korábban egyetlen hiányzó alma miatt kezdett felvonulni egy iskolában a spanyol inkvizíció, mire kiderült, hogy egyszerűen elszámolta magát valaki.

Nagyon úgy tűnik, hogy átfogó háború indulhat az almaelpusztítókkal szemben. Minden magyar állampolgár, aki meghívta a nemzet vejét néhány milliárdnyi felvilágosításra, a kisvasút és a stadionok örök haszonélvezői, egykori boldog magánnyugdíj-tulajdonosok nem kell, hogy álmatlanul forgolódjanak: nagyon-nagyon hamar kiderül, hova lett az egyik oldalán piros, a másikon kicsit sárgás alma, amit 4 évvel, 3 hónappal és 5 nappal ezelőtt a Kovács Gézukának kellett volna megennie az 5. B-ből a jászbivalyhónaljai általános iskolában.

Forrás: pecsistop.hu