Ez történt ma a közgyűlésben

2021. július 13. 09:08 2021. júl. 13. 09:08

A veszélyhelyzet utáni második rendes, azaz nem online ülését tartotta meg július 13-án a pécsi közgyűlés. A közgyűlés első néhány percében Zag Gábor, alpolgármester emlékezett meg a 80. életévében elhunyt Rétfalvi Sándor szobrászművészről, ezt követően a városi kitüntetések adományozásáról döntöttek zárt ülés keretében, továbbá a határidőhöz kötött előterjesztéseket vitatták meg. 

A július 13-i ülés szokásos módon reggel 9 órakor vette kezdetét, ami szinte rögtön zárt üléssel kezdődött, ekkor döntöttek a városi kitüntetésekről, amiket hagyományos módon a szeptember elsejei városnapi ünnepi közgyűlésen adnak majd át. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A közgyűlést élőben a Pécs TV YouTube-csatornáján, itt lehet követni: 

 

A zárt ülés követően a pécsi önkormányzatban helyet foglaló négy frakció, azaz a DK, Jobbik, MSZP, Öt Torony vezetői egyesével jelentették be, hogy a pártjaik innentől kezdve a Pécs Jövője néven - június 27-én megalakított - frakciószövetségben dolgoznak együtt tovább. 

Mint ismert és ahogyan arról a Pécsi STOP is hírt adott a Mindenki Pécsért Egyesület megvonta a neve használati jogát a városvezető koalíció 14 tagjától, attól a 14 tagtól, akik megszavazták az új frakciószabályzatot. A részletekről itt írtunk korábban. 

Kapcsolódó: Miért kelti Mellár Tamás a feszültséget?

A városházán helyet foglaló három momentumos képviselő, illetve Bognár Szilvia, volt alpolgármester tovább használja a Mindenki Pécsért nevet. Bognár Szilviától alpolgármesteri megbízatását a június 15-i közgyűlésen vonták vissza, ezt követően jelentette be, hogy munkáját képviselőként a Mindenki Pécsért-DK frakciójában folytatja.