Ez várhat most az anyára, aki megölte a két hónapos gyermekét Komlón

2022. november 24. 08:44 2022. nov. 24. 08:44

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekével végző komlói nő ellen.

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát. A vádlott és férje közös  otthonukban nevelték a gyermeket, akinek ellátásában a nő közelben lakó szülei is  rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben  levőnek találta.  

Hetekkel a szülés után azonban a vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a  gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire  szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni  depresszió tüneteit észlelte a vádlottnál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára.  Ezt a vádlott elfogadta, a gyógyszert szedni kezdte.  

A gyermeket 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A vádlott tartott  attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni  és ezért őt teszik felelőssé. Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a  gyermekkel. Elhatározta, hogy a kisfiút „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”,  megöli, majd magával is végez. A nő a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta. Délután  fél hat körül érkeztek a házba a vádlott szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé  meredő vádlottra és a már elhalálozott gyermekre. A nagyszülők értesítették a  mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a  mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült. 

A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt.  

A vádlott cselekménye 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett  emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele  10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.