Fake news Fidesz módra – visszanyal a számmisztika

2022. május 18. 16:57 2022. máj. 18. 16:57

Újabb közleményben tárja fel a fideszes csúsztatásokat, álhíreket a Pécs Jövője Frakciószövetség

Míg az előző városvezetés feszesen gazdálkodva is majdnem csődbe vitte a várost, a mostani pazarol, de valahogy mégis marad pénz a büdzsében. A matekmanók csúnyán elbántak a Fidesz pécsi képviselőjével és szócsövével, de nem ez volt az egyetlen kommunikációs baleset a 19. héten. Szemezgettünk - írják.

Kapcsolódó: Ruzsa Csaba: Várjuk szeretettel a valóságban Csizmadia Pétert és Kővári Jánost

„Bevallották: pozitív maradvány a büdzsében” – már a cikk címe is csiklandozza rekeszizmokat. Lehetett volna akár „Beismerték, hogy jól gazdálkodtak”, vagy „Hosszas vallatás után kibökték, hogy jól sáfárkodtak a közvagyonnal” is. A téma természetesen a pécsi városvezetés teljesítménye, amelyet a pozitív mérleg ellenére a KESMA-Csizmadia Péter kettősnek kellett negatív színben feltüntetni. Megizzadtak, de megoldották.

Csizmadia Péter még mindig ott tart, hogy 2018-ban, az előző városvezetés idején volt feszes és takarékos a gazdálkodás. Emlékeztetőül: a kormány, miközben egy 9,5 milliárdos segélycsomaggal megmentette a csúfos csődtől Pécset, 2018-ra teljesen kiskorúsította a korábbi, fideszes városvezetést. Bezzeg most Csizmadia Péter szerint a hanyagság és a pazarlás az úr, de valahogy, nyilván véletlenül, mégis maradt pénz a kasszában.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz egy pénzügyileg és morálisan kisemmizett várost hagyott örökül, ezt az örökséget igyekszik a mostani, demokratikus városvezetés feldolgozni. A teljesen kifacsart álhírek alapján, be kell valljuk, ez nem is megy rosszul. Ennek az örökségnek a része volt 2021-ben 1,75 milliárd forintos kiadás, a 2017-es állami gyorssegély törlesztése. Látni kell, vagy legalább kellene azt is, hogy ha az önkormányzat nem adja el a reptér városi üzletrészét, akkor minden erőfeszítés ellenére is több mint 600 milliós mínusszal zárta volna a tavalyi évet a város. Ehelyett a Fidesz frakcióvezetője most nagy, csodálkozó szemekkel találta meg a 350 millió forintos maradványt, amit a városvezetés kénytelen lesz dézsából beleönteni az örökölt adósság idei, 1,75 milliárd forintos törlesztőrészletébe.

„A hirdi kenderfonó átalakítását Berényi Zoltán kezdeményezte” – jutott eszébe egyszer csak hirtelen a KESMA baranyai üdvöskéjének és Berényi Zoltánnak. Feltehetően sietni kellett, nehogy párttársának, Kővári Jánosnak is eszébe jusson ugyanez. Mindegy, a lényeg, hogy bármi történjen Pécsett, azt az ÖPE már nagyon, nagyon régen kitalálta, kezdeményezte, felkarolta, elintézte.

A valóság ezzel szemben az, hogy az ÖPE és képviselői jobb híján futnak az események után „Én szerettem volna kitalálni!” táblát lobogtatva. A valósághoz tartozik az is, hogy az előző városvezetéssel ellentétben a mostani igyekszik a helyben élőkkel egyeztetett, az ő igényeikre válaszoló fejlesztéseket véghez vinni. Ilyen a hirdi kenderfonó ügye is.

 

„Sbfgjgkhgfdesss” – az izlandi vulkánokkal szoros nyelvrokonságot mutató kijelentés futótűzként söpört végig a Fidesz médiabirodalmán.

 

Sajnálattal közöljük, hogy még ebben sem mondtak igazat. A valóság ugyanis ezzel szemben az, hogy zhtsmtltlfdszshzgsgknlkl!

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség