Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

2021. március 5. 20:57 2021. márc. 5. 20:57

A kormányzati járványügyi intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. (KAV) - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón-) területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el, a vizsgák új időpontjáról az érintettek a képző szervezetektől kapnak tájékoztatást - közölte a KAV.

A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el. Az érintettek a vészhelyzet elhárítását követően – a korábbi jelentkezésnek megfelelően és a megfizetett díj szerint – vehetnek majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgák új időpontjáról a vizsgázók elsődlegesen a képző szervek útján kapnak tájékoztatást. A felhalmozódó ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében a tervek szerint a Vizsgaközpont hivatali időn túli és hétvégi időpontokat is biztosít majd ügyfelei számára.

Fotó: autonavigator.hu 

Forrás: MTI