Feljelentették Mohács polgármesterét álhírterjesztés gyanúja miatt

2020. március 26. 18:45 2020. márc. 26. 18:45

Csorbai Ferenc szombaton számolt be arról egy Facebook-videóban, hogy Mohácson is megjelent a járvány, és hogy gócponttá válhat a város hamarosan. Ezt vasárnap Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal hárította, hogy Mohácson nincs gócpont, de aznap azt is mondta, hogy már minden megyében van beteg. Lapértesülés szerint álhírterjesztés gyanúja miatt valaki feljelentette a polgármestert, a hatóság még nem döntött, hogy indít-e nyomozást, vagy sem.

A MohácsiÚjság.hu arról számolt be március 26-án, csütörtökön, hogy álhírterjesztés gyanúja miatt (közveszéllyel fenyegetés a hivatalos megnevezése) feljelentették mohács szocialista polgármesterét, Csorbai Ferencet. 

Mint ismert, Csorbai Ferenc ugyanis március 21-én egy Facebookra feltöltött videóban arról beszélt, hogy Mohácson is megvan az első koronavírussal fertőzött személy, aki az előző két hétben szánál több emberrel is találkozott, ezért félő, hogy nagyméretű lett a kontaktálódás, és fertőzési gócpont alakult ki Mohácson.

Vasárnap az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy nincs fertőzési gócpont Mohácson, ugyanakkor ezen a sajtótájékoztatón már arra is kitért, hogy minden megyében vannak fertőzöttek, vagyis a járvány a csoportos megbetegedések szintjéről a tömeges megbetegedés felé közeledik. Csorbai polgármester később arról beszélt a Szabad Pécsnek, hogy a mohácsi első bizonyított beteg és párja (aki a második beteg lett a polgármester állítása szerint a településen) március 14-én egy 70 fős szülinapi buliban vettek részt. A buli résztvevői a hét elején még karanténban voltak, eredményeikről akkor még nem lehetett tudni.

A MohácsiÚjság.hu cikke szerint a lap megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot csütörtökön, hogy vajon tettek-e feljelentést Csorbai ellen, mire kiderült, hogy igen, az esettel összefüggésben valaki feljelentést tett a Mohácsi Rendőrkapitányságon. Ugyanakkor a nyomozóhatóság még nem döntötte el, hogy indít-e eljárást a feljelentés kapcsán, vagy elutasítja azt, vagy kiegészítést kér.

A lap hozzátette, hogy a rendőrség nem közölte, mert nem is közölhette, hogy ki tette a feljelentést. 

Forrás: Pécsi STOP/mohacsiujsag.hu