Felmérte a Tettye Forrásház Zrt-t a kirendelt katonai stáb

2020. március 23. 18:19 2020. márc. 23. 18:19

Mint ismert, a különleges jogrend miatt a kritikus infrastruktúra védelméért felelős akciócsoport a vízszolgáltatókhoz is kirendelte a Honvédelmi Igazgatási Törzseket. Az egyik ilyen törzs a Tettye Forrásháznál dolgozik megfigyelői és tanácsadói státuszban a cég közleménye szerint.

Közleményt adott ki a Tettye Forrásház Zrt. arról, hogy március 19. óta náluk is dolgozik egy Honvédségi Igazgatási Törzs, mivel kritikus infrasruktúrának számítanak a vízszolgáltatók, amelyeket különleges jogrend ideje alatt védendőnek ítélt meg a kormány (a veszélyhelyzetet március 11-én rendelte el Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus miatt).

A Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport emiatt rendelte ki a Tettyéhez a Honvédségi Igazgatási Törzset (HIT), amely a közlemény szerint a vízszolgáltatónál

"megfigyelői, támagatói státuszban"

dolgozik, a stáb tagjaival napi szintű az egyeztetés, ők folyamatosan nyomon követik a cég tevékenységét.

A HIT (és rajtuk keresztül az operatív törzs) tájékozódott a Tettye Forrásház Zrt. működéséről, felmérte az eddig tett óvintézkedéseket és a cég kapacitását, valamint azt a minimális létszámot is, ami alá nem csökkenhet a szolgáltatócég állománya.

"A szolgáltató szakemberei ugyanúgy végzik munkájukat, ahogy az akciócsoport érkezése előtt. Ha a működéssel kapcsolatban bármely akadályozó, vagy korlátozó körülmény merülne fel, arról azonnal tájékoztatják a járvány elleni küzdelem koordinálását végző operatív törzset, így amennyiben szükséges, közvetlenül juthat segítséghez a cég. 

Fontos nyomatékosítani, ahogyan azt már a közmédiában és több internetes felületen is elmondta a honvédelmi tárca, a Honvédelmi Igazgatási Törzsek nem veszik és nem is fogják átvenni az irányítást az adott vállalatok felett és nem avatkoznak bele a cégek működésébe, céljuk, hogy segítsék és támogassák a vállalatok zavartalan és biztonságos működését"

- olvasható a Tettye Forrásház Zrt. közleményében.

 

Forrás: Pécsi STOP