Felszerelték a kézfertőtlenítőket a Tüke-buszokra

2020. szeptember 23. 10:01 2020. szept. 23. 10:01

Öt Volvót és öt elektromos buszt szerelt fel a Tüke Busz érintésmentes kézfertőtlenítővel, ha beválnak, a többi buszt is felszerelhetik ezzel.

A helyi tömegközlekedési cég tájékoztatása szerint a szenzoros kézfertőtlenítők a Volvókon az első ajtóhoz, a nemrég átadott elekromos buszokon pedig a középső ajtóhoz kerültek, egyszerre 1 milliliter fertőtlenítőt adnak ki, tartályuk egy liter, így egy feltöltéssel elviekben ezer priccentésre képesek.

A Tüke Busz Zrt. abban bízik, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése, valamint a járványügyi ajánlások betartása érdekében hozott újabb intézkedését az utasok is kedvezően fogadják és használják az egyelőre tesztjelleggel felszerelt kézfertőtlenítő eszközöket.

Az érintésmentes kézfertőtlenítő adagoló eszközök működésével és használatával kapcsolatban gyűjtött tapasztalatok alapján kerülhet sor további járműveken is az adagolók felszerelésre.

A buszokon mostantól különösen figyelnek a maszkhasználatra, egyelőre még csak figyelmeztetnek, de ha lejár a 30 napos türelmi idő, komoly büntetésre számíthatnak azok az utasok, akik nem tartják be a szabályokat, a tételekről keddi cikkünkben írtunk.

(Címlapkép: Tüke Busz Zrt.)

Forrás: Pécsi STOP