Felújított szökőkutat kapnak a komlóiak májusra

2019. március 27. 10:35

Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat, a munka tervek szerint a május elsejei ünnepségekre készül el.

A városháza előtt álló szökőkút már közel 25 éve díszíti a teret - írta szerdai közleményében Komló önkormányzata. A Munkácsy-díjas hosszúhetényi szobrászművész, Bocz Gyula alkotása a rendszerváltást követően került a tér központi helyére, átvéve a lebontott Lenin-szobor helyét.

A szökőkúton kisebb állagmegóvási munkákat ugyan többször is végeztek, de mostanra időszerűvé vált egy alaposabb felújítás.

„Kívül-belül teljesen új gránit burkolatot kap és a hozzá vezető járdát is kicseréljük. A legfontosabb az, hogy Bocz Gyula térplasztikájához nem nyúlunk és a jellegzetes vízgombák is megmaradnak – vagyis a szökőkutat a régi formájában adjuk majd vissza a komlóiaknak”

– fogalmazott Polics József polgármester.

A munka jelenleg az elhasználódott burkolatok bontásánál tart. A vállalkozó április végéig köteles befejezni a felújítást, így a május elsejei nemzetiségek napja fesztiválon már a ráncfelvarrott szökőkút fogadja az arrajárókat. A felújítás költségeit az önkormányzat saját költségvetéséből állja.

(Címlapkép: komlo.hu)