Felvásárolják a pécsi Da Vinci Magánklinikát

2022. január 7. 08:43 2022. jan. 7. 08:43

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24 és az UNION a pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának megvásárlásával.

A Doktor24 és az UNION célja, hogy a méretgazdaságosság előnyeit kihasználva, országszerte kedvező áron tegye elérhetővé a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat. A pécsi akvizíció jelentősen bővíti az immár 1000 munkavállalót foglalkoztató, évente 350 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 lefedettségét.

Az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatói közé emelkedett a Doktor24, miután az óév utolsó napjaiban szerződést írt alá a legnagyobb vidéki magánegészségügyi intézmény megvásárlásáról. A Doktor24 cégcsoport és partnere, az UNION Biztosító, közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül vásárolja meg a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t. A Gazdasági Versenyhivatal által már jóváhagyott ügylet a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója.

„A felvásárlással elértük, hogy Magyarországon 4 millió ember maximum egy órán belül el tud jutni hozzánk. A Da Vinci Magánklinika a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató Budapesten kívül, professzionális orvosi minőséget képvisel, elérhető áron” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

„Az UNION piacvezető és piacformáló az egészségbiztosítási szegmensben, és betöltött piaci pozíciójához méltó módon folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb, minél széles körűbb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek Budapesten és vidéken egyaránt. Örömmel tölt el, hogy közös akvizíciónknak köszönhetően nagy lépést tettünk előre ezen a téren a dél-dunántúli régióban is”– nyilatkozta Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Almássy Gabriella és Lancz Róbert hozzátették: az országos szolgáltatási hálózat kiépítése akvizíciókkal és célzott beruházásokkal idén is folytatódik.

A Da Vinci Magánklinika

A Dunántúlon jól ismert, tekintélyes szakmai múltra visszatekintő pécsi Da Vinci Magánklinika elődjét 2005-ben alapították. Panorámás, modern központja 2011-ben nyitotta meg kapuit, és rövid időn belül a Dunántúl legnagyobb magánszolgáltatója lett, ahol exkluzív környezetben 2 nagyműtő, 22 fekvőbetegágy, 2 szülőszoba, 18 szakrendelő és mintegy 120 orvos szolgálja ki az ügyfeleket.

A klinika komplex és széles körű egészségügyi szolgáltatásokat nyújt: a többszakmás sebészethez kapcsolódó fekvőbeteg-ellátása 12 területet ölel fel, közülük a legnagyobb betegforgalom az ortopédiai és a plasztikai műtétekhez kapcsolódik. Az ambuláns kínálat 47 különböző ellátástípust foglal magában, kiemelt szakmai területek a nőgyógyászat, a szülészet és a gasztroenterológia.

A pécsi klinikán 2021-ben több mint 42.000 orvos-beteg találkozó, a járóbeteg-ellátásban 39.000 konzultáció és vizsgálat történt, illetve 3200 műtétet végeztek el; árbevétele elérte a 3,6 milliárd forintot.

„Tíz év alatt Pécsett felépítettünk Magyarország egyik legnagyobb és legsikeresebb magánkórházát. Ahhoz, hogy innen tovább lépjünk tőkeerős és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen partnerre volt szükségünk. A Doktor24 ilyen partner: országos infrastruktúrája és biztosítói háttere ügyfeleinknek és orvosainknak egyaránt előnyös.” – mutatott rá Kovács Antal, a Da Vinci Kft. ügyvezető igazgatója, aki az akvizíciót követően a Doktor24 felsővezetésének tagjaként a magánklinikát irányító társaság élén marad.

Egy év alatt az élmezőnybe

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 az elmúlt két évben a hazai piac meghatározó vegyes profilú magánegészségügyi szolgáltatója lett. Több mint 750 orvossal és szakdolgozóval, 50+ szakterületen, 6 városban, 9 helyszínen, 100+ rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

A Da Vinci Magánklinika megvásárlásával – 85 ággyal és 9 műtővel rendelkező, átfogó ortopéd és sokszakmás sebészeti profillal – a Doktor24 Magyarország országosan is piacvezető sebészeti magánszolgáltatója lett,  műtéti kapacitása meghaladja az évi 10 ezret.
A komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínáló céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 1500-nál is több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül, az orvos-beteg találkozók száma több mint 350 ezer évente.