Fideszes képviselő éttermébe hívták össze az aktivistákat Szigetváron

2018. február 18. 08:22 2018. feb. 18. 08:22

Egy sms szerint egy szigetvári vendéglőbe hívták össze a Fidesz aktivistáit, hogy pénzt ígérve szerezzenek aláírásokat Nagy Csaba kormánypárti jelölt mellett, az akciót pedig migránsellenes aláírásnak álcázták volna. Az étterem a megyei közgyűlés egyik fideszes tagjáé.

Szombaton cikkezett arról a Pécsi STOP, hogy egy sms szerint hétfőre egy szigetvári vendéglőbe hívták össze a fideszes aktivistákat, akiknek úgy kell Nagy Csaba választókerületi jelöltnek gyűjteniük az ajánlásokat, hogy azt migránsellenes petíciónak álcázzák. A választópolgárok aláírásáért ráadásul pénzt is adnának (egy országgyűlési képviselőjelöltnek 500 aláírást kell összegyűjtenie.)

Az inkriminált vendéglőt, ahová a társaságot összehívták, Madaras Zoltán, egy fideszes megyei önkormányzati képviselő üzemelteti. A hvg.hu 2014-es cége szerint a képviselőhöz tartozó cég, a Degesz 2007 Kft. 2011-ben és 2012-ben pályáztatás nélkül nyerte el a nyári közétkeztetést a városban, 2011-ben 1,7 millióért. (A céget 2014 elején törölték a cégnyilvántartásból.)

Szakács László szocialista országgyűlési képviselő följelentést fog tenni az ügyben - értesült lapunk.