Figyelem! Hétfőtől változik a buszok menetrendje Pécsett

2021. március 6. 09:57 2021. márc. 6. 09:57

A koronavírus járvány harmadik hulláma és a növekvő napi megbetegedések miatt az operatív törzs javaslatára több hatályban levő védelmi intézkedés szigorítását rendelte el a kormány 2021. március 4-én. Az óvodák, általános iskolák április 7-ig bezárnak, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad. Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat.

Az utazási- és helyváltoztatási igények tekintetében jelentős csökkenés várható, ezért a Tüke Busz Zrt. 2021. március 8-ától munkanapokon nyári menetrendet vezet be Pécs város közösségi közlekedésében.

A változások jellemzően a csúcsforgalmi időszakot érintik, de egyes járatoknál a kora reggeli órákban is módosul a menetrend. 

Nem közlekednek a 30Y, a 107E és 109E járatok.

Fontos kiemelni, hogy a pécsi foglalkoztatók munkarendjéhez igazított 20-as, 21-es, 121-es, 16-os, 51-es, 52-es, valamint a műszakváltásokhoz igazított 130-as, 130A és 26-os jelzésű járatok továbbra is változatlan menetrend szerint indulnak. A Tüke Busz Zrt. hangsúlyozza, hogy az utasok munkába történő eljutása és műszakváltást követően a hazajutás a társaság járataival továbbra is biztosított.

 Este 20.00 óra után, valamint szabad- és munkaszüneti napokon a járatok közlekedésében nincs változás.

A részletes menetrend a tukebusz.hu oldalon, az applikációban valamint a megállóhelyi tájékoztató táblákon érhető el. 

A Tüke Busz Zrt. folyamatosan nyomon követi az utasok számát, és amennyiben a pécsiek akadálytalan munkába járása változtatást, járatbővítést igényel, akkor haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket.

Forrás: Tüke Busz