Figyelem! Nagyon vigyázzon az utakon, mert jön az ónos eső!

2020. december 2. 15:57 2020. dec. 2. 15:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pécs térségében az éjszaka ónos eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken.

Péterffy Attila azt kérte a város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos megelőző intézkedésekre (alásózás, érdesítés).

 A Biokom NKft. minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

A Polgármester felhívta arra a figyelmünk, hogy minden igyekezet ellenére lehetnek olyan szakaszok városszerte, ahova még nem jutottak el a Biokom munkatársai, ezért fokozott figyelemmel közlekedjünk.

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu honlapon, a pécsi buszközlekedéssel kapcsolatos információkat pedig a www.tukebusz.hu oldalon.

Címkép forrása: Péterffy Attila Facebook oldala

Forrás: Pécsi MJV Önkormányzata