Figyelem pécsi vendéglátósok! Fontos dologra hívja fel a figyelmet az önkormányzat a terasz nyitás kapcsán

2021. április 23. 15:15 2021. ápr. 23. 15:15

A kormány döntése alapján szombattól megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Pécsett is. Bár a kormányrendelet a teraszdíj elengedése mellett új szabályokat tartalmaz a teraszokra vonatkozóan, Pécsett életben maradnak a helyi rendelkezések is. Ez alapján az engedéllyel rendelkező, már meglévő teraszok kinyithatnak, más esetben a teraszbútorokat az önkormányzat bizottságával engedélyeztetni kell.  

Az április 15-én kihirdetett kormányrendelet alapján szombattól kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Pécsett is. A kormánydöntés értelmében a teraszokat működtető cégeknek év végéig nem kell közterület-használati díjat fizetniük, ugyanakkor a közterek használatára vonatkozó helyi szabályokat továbbra is be kell tartaniuk. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ez alapján azok a vendéglátóhelyek, amelyeknek már van önkormányzati engedélyük a teraszuk bútoraira, és hatályos szerződéssel rendelkeznek a közterület használatára, minden további nélkül kinyithatnak.

Kapcsolódó: Már gőzerővel készülnek a pécsi vendéglátósok az újranyitásra - Lehet, hogy már a hétvégén teraszozhatunk?

Speciális szabályok vonatkoznak viszont a közterület-használati szerződéssel jelenleg nem rendelkező vendéglátókra. A kormányrendelet alapján ugyanis ezeknek a cégeknek a veszélyhelyzet ideje alatt nincs szükségük közterület-használati szerződésre, a teraszon használt bútorok tekintetében azonban be kell szerezniük az önkormányzat Városfejlesztési és Innovációs Bizottságának engedélyét.

Azt javasoljuk, hogy az érintett cégek mielőbb kérjék meg a bútorok használatára vonatkozó engedélyt az önkormányzat illetékes bizottságától. A kérelmeket az önkormányzat a normál ügymenettől eltérően, gyorsítottan bírálja el.

Ezzel együtt azt is javasoljuk, hogy az érintett vállalkozások időben készítsék elő a közterület-használati szerződésüket is, a veszélyhelyzet megszűnését követően ugyanis csak ennek birtokában üzemeltethetik majd tovább a teraszukat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Illusztráció, Freepik