Fogarasi Gábor: "Az előző tíz évben kétszer vitte csődbe Pécset a fideszes városvezetés"

2021. január 8. 09:21 2021. jan. 8. 09:21

Fogarasi Gábor, Pécs jobbikos önkormányzati képviselője szerint a kormány segítségnyújtás helyett komolyan megnehezítette a városvezetések helyzetét azzal, hogy jelentősen csökkentették az iparűzési adót. A fideszes városokat milliárdos támogatással kompenzálta, de magára hagyva az ellenzék uralta térségeket.

A képviselő szerint ezekben a nehéz időkben leginkább az egészségügy és a szociális ellátás területén lehetne nagy haszna a jócskán megnyirbált szabad felhasználású bevételeknek, hiszen az önkormányzatok így tudnának több segítséget nyújtani a rászoruló családoknak.

Fogarasi kiemelte, hogy a pécsi önkormányzatnak a nehéz helyzete ellenére is sikerült a helyi lakosokat támogatnia, így Pécsen minden családnak legalább két ingyen maszkot eljuttattak és bevezették a "program a pécsi idősekért" elnevezésű programot is.
 

"Azt tudni kell, hogy Pécs speciális helyzetben van, hiszen az előző tíz évben a fideszes városvezetés gyakorlatilag kétszer vitte csődbe a várost. Az állam egyszer kifizette a település teljes adósságát, majd 2017-ben visszatérítendő állami mentőövet is adott, hogy Pécs továbbra is működhessen. Utóbbinak köszönhetően még 7 milliárd forintot kell visszafizetnünk csak azért, mert az előző kormánypárti városvezetés teljesen alkalmatlan volt, hogy az ország ötödik legnagyobb városát vezesse"

- mondta az Alfahírnek a jobbikos politikus, aki úgy véli, hogy a pandémia idején a kormánynak valódi mentőcsomagot kellett volna létrehoznia, ami a munka nélkül maradt lakosoknak segít az álláskeresési járadék megemelésével, vagy éppen a munkahelyek védelme érdekében átvállalja a bérek 80 százalékát. Ehelyett viszont az tapasztalható, hogy segítségnyújtás címszó alatt olyan látszatintézkedéseket tettek, mint a családoknak lakásfelújításra szánt hitel bevezetése, amiből jól látszik, hogy

az a kormány, ami ilyen nehéz helyzetben mindössze ennyit képes tenni, az alkalmatlan az ország vezetésére. A pécsi polgárokkal találkozva elmondhatom, hogy közöttük is sokan elégedetlenek a Fidesz intézkedéseivel

- hangsúlyozta. 

Forrás: Hírklikk