Folytatódik a célzott menetjegy -és bérlet ellenőrzés a pécsi helyi járatokon

2021. szeptember 9. 15:54 2021. szept. 9. 15:54

A figyelemfelhívás, a tolerancia és a türelem hívószavak jegyében tartott kiemelt menetjegy-és bérletellenőrzést a Tüke Busz Zrt. a héten.

A több autóbuszvonalon végrehajtott ellenőrzés legfőbb célja nem a büntetés volt, a türelem és figyelemfelhívás azoknak szólt, akik pl. utazásra jogosító igazolványuk számát felejtették el ráírni a bérletükre vagy a mobilapplikációhoz nem volt adatkapcsolatuk.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Tüke Busz Zrt.-nél úgy vélik, sok családban a figyelem szeptember első napjaiban a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatok és teendők felé koncentrálódott, mások a szabadságok, vagy éppen az otthoni munkavégzést követően kezdtek el újra dolgozni, ezért is tartották fontosnak, hogy a türelem és a tolerancia jegyében végezzék az ellenőrzéseket a járatokon.

Az utasok egy része becsületesen megvásárolja az utazáshoz szükséges jegyet, bérletet, míg a bliccelők egy része heccből nem fizet a szolgáltatásért, így próbál kibújni a szolgáltatás kötelező megfizetése alól. A Tüke Busz Zrt. közleményében megerősíti: az autóbuszon történő utazás egy szolgáltatás igénybevételét jelenti, fizetni érte ugyanúgy kell, mint az üzletekben megvásárolt termékekért, más közüzemi díjakért, vagy éppen a színházi és mozielőadásokért.

Udvarias, de korrekt és határozott fellépésre számíthatnak a pécsi autóbuszokon utazók: a társaság ellenőrei 2021. szeptember 13-tól is folyamatosan, tervezetten és célzottan ellenőrzik a pécsi helyi járatokon utazókat, ezen felül pedig megállóhelyi ellenőrzésekre is sor kerül a közeljövőben.

A Tüke Busz Zrt. hangsúlyozza: az ellenőrzés célja a társaság szolgáltatásait jogosulatlanul igénybe vevők számának csökkentése azoknak az utasoknak a védelmében, akik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel utaznak. A társaság felhívja a figyelmet arra, mindannyiunk közös érdeke annak belátása, hogy aki nem fizet a szolgáltatásért, az közvetve éppen azokat az utasokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy a szolgáltatások nem ingyenesek. Továbbra sem a büntetés, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése a cél. Kiemelten fontosnak tartja a társaság azt is, hogy a rendbontó, hangoskodó, az utazás során nem megfelelő magatartást tanúsító utasokat az utazási feltételek szerint kizárja az utazásból.

A társaság fontosnak tartja az ellenőrzések folytatását, amely tervezetten történik: a kiemelt járatok és nagy utasforgalmú, belvárosi buszmegállók mellett a peremkerületek megállóiban és az autóbuszokon is a bliccelő utasok kiszűrése a cél.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Tüke Busz Zrt.