Folytatódik a pécsi gyomirtás, erre berreg hajnalonta a BIOKOM

2020. június 29. 10:47 2020. jún. 29. 10:47

Június 29. és július 3. között is zajlik Pécsett a gyomirtás, a BIOKOM közzé is tette, hogy a héten merre dolgoznak a szakemberek.

A városüzemeltetési cég közlése szerint a permetezésekre a hajnali óráktól kerül sor, a kedvezőtlen időjárás azonban módosíthatja a terveket. Az eljárás során célzottan a talaj közelében kerül kijuttatásra a permetszer, ezért annak szóródására nem kell számítani.

A felhasznált permetszerek: Medallon, Armo SL (totális gyomirtó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. 

A cég hangsúlyozza, hogy a felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A heti ütemterv:

Képfelirat

A munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai, hajnali pihenést. 

(Címlapképünk illusztráció, forrás: pixabay.com)
 

Forrás: Pécsi STOP