Fordulat Pettenden: Lakatos Sándor nyert a megismételt választáson

2019. november 10. 23:12 2019. nov. 10. 23:12

Lakatos Sándor (független) nyerte a vasárnapi megismételt polgármester-választást a Baranya megyei Pettenden - közölte vasárnap este a település jegyzője az MTI-vel.

Fitos Harri Gábor elmondta: 134-en vettek részt a szavazáson és közülük 71-en támogatták Lakatos Sándort, 59-en pedig Simon Sándort, ezzel megfordult a megsemmisített októberi eredmény.  A település 211 választópolgárából 134 élt a választójogával, négy szavazat érvénytelen volt.   

 A Szigetvártól nyugatra, Baranya és Somogy megye határán fekvő Pettenden a területi választási bizottság azért ismételtette meg a polgármester-választást, a képviselő-választást és a roma települési nemzetiségi önkormányzati választást, mert a településen az október 13-i választáson a névjegyzék zárásakor több mint kétszer annyi választópolgár szerepelt, mint annak készítésekor.    

 A bizottság arra a következtetésre jutott, hogy sértette a választási eljárás tisztaságáról és a jóhiszemű, rendeltetésszerű joggyakorlásról szóló alapelveket az, hogy számos választó a választási részvétel érdekében létesített lakcímet a településen.

Forrás: MTI

@ifmobil
@endmobil