Frappáns válasszal állt elő a kétszer megbüntetett pécsi kislány anyukája

2018. május 8. 18:15 2018. máj. 8. 18:15

Mint ismert, Pécs polgármestere cikkünk nyomán vizsgálatot ígért és annyi jegyet ajánlott a pécsi kislánynak, akit kétszer is ugyanazért büntettek meg pécsi ellenőrök a buszon, amennyire szüksége van. A lány édesanyja ütős választ adott.

Egyre nagyobb hullámokat vet a történet, ami egy 13 éves pécsi kislánnyal esett meg, jelesül, hogy gyakorlatilag ugyanaz a pécsi ellenőr kétszer is megbüntette egy elhagyott diákigazolvány miatt. Másodjára ráadásul úgy, hogy a diák úgy tudta, éppen az erkölcsi fáklyaként lángoló ellenőrtől: minden papírja megvan ahhoz, hogy utazzon a helyi járatú buszon.

Cikkünk komoly viták és párbeszéd forrása lett. Páva Zsolt, Pécs polgármestere sem hagyta szó nélkül. Egyrészt azonnali belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, súlyos következményeket helyezve kilátásba, amennyiben bebizonyosodik, hogy az ellenőrök visszaéltek a hatalmukkal. Másrészt pedig igen becsülendő módon annyi buszjegyet ajánlott fel a kislánynak, amennyire szüksége van az új diákigazolvány elkészültéig. Amennyiben a család igényt tart rá.

Az édesanya lapunkhoz fordult válaszával.

Mint mondta, megvették a kislánynak a májusi bérletet, és megvan az a jogviszony-igazolás is, ami a használatához szükséges. Azt viszont semmiképpen sem szeretné, ha kárba veszne a polgármester felajánlása.

- Mivel nekünk nincs rá szükségünk, megköszönve Páva Zsolt gesztusát azt szeretném, ha a felajánlott jegyeket megkapnák azok a gyerekek, akiket mostantól elkap az ellenőr

– mondta lapunknak az édesanya.

- A büntetés helyett használhassák fel ezeket a virtuális jegyeket, hogy ennyivel is kevesebb gyerek kerüljön kellemetlen helyzetbe.