Gyanúsan felpörgött Csizi Péter Facebook-oldala

2018. december 11. 13:06 2018. dec. 11. 13:06

Mituán az áprilisi országgyűlési választás során Pécsett kikapott Mellár Tamástól, majd listáról sem sikerült bejutnia a parlamentbe Csizi Péternek, az addig tartalommal teli, hivatalos Facebook-oldala szinte hibernálódott. Most viszont ismét pörögni kezdtek rajta a kontentek. Visszatérés készülődik?

Csizi Péter április 8-án alulmaradt a pécsi 1. számú választókörzetben Mellár Tamással szemben, és mivel a Fidesz listáján a nem éppen előkelő 134. helyen állt, a KDNP-vel az ölén kormányzó párt pedig csak 133 parlamenti mandátumot szerzett, a volt pécsi alpolgármesternek el kellett búcsúznia az Országháztól. Szerencsére azonban megúszta a közmunkaprogramot: a FŐKEFE, az ERFO és a KÉZMŰ nevű közhasznú cégek ügyvezetője lett.

Csizi az áprilisi fiaskó után nem volt túl beszédes a Facebookon. A választás előtt ömlött a kapmányanyag a közösségi oldalán, utána viszont elvágták a floodot. Április 14-én megköszönte a szavazóknak a bizalmat, április 28-án felpakolt ugyan egy optimizmust sugalló vitorlázós képet, de a következő aktivitásra augusztus 28-ig kellett várni, amikor is annyi történt, hogy megváltoztatta a háttérképét.

A november vége-december eleje viszont látványos felfutást mutatott Csizi Facebook-oldalán. November 30-án URL-címet frissített, decembe 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapja alkamából képet posztolt a szombathelyi üzemből, másnap pedig háttérképet változtatott. December 5-én a profilképe változott meg, kapott is 400 lájkot, december 6-án pedig egy kis mikulásos kontenttal is megörvendeztette követőit.

A nagy hallgatás után gyanús, hogy megnövekedett Csizi Péter Facebook-oldalán az aktivitás. Egy kommentben azt írták neki, ha indulna a pécsi polgármesteri székért, egy szavazata már van.