Hadházy: Hoppál kidobóemberként viselkedett a Parlamentben

2019. október 22. 15:00 2019. okt. 22. 15:00

Hadházy Ákost mamelukként rohanták le fideszes képviselők hétfőn a Parlamentben, amikor tiltakozó táblát tartott Orbán pulpitusa elé. A kétes dicsőségen két baranyai honatya, Bánki Erik és Hoppál Péter, a kormánypárt pécsi elnöke is osztozik. Utóbbi Hadházy szerint zenetanár létére kidobóemberként viselkedett az Országházban.

Hétfőn Orbán Viktor beszéde alatt Hadházy Ákos szekszárdi illetőségű független parlamenti képviselő a miniszterelnöki pulpitus elé tartott táblákkal tiltakozott. Ezeken a „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” és a „Stop propaganda, stop korrupció” feliratok voltak láthatók.

Az eset utolsó, a maga szánalmasságában vicces momentuma az volt, amikor maga Orbán próbálta meg kényszeredett vigyorral megszerezni a táblát, de ez nem jött össze neki. Végül a független képviselőre mamelukként rontó fideszes képviselők csavarták ki a kezéből a táblákat egy kiadós dulakodás keretében.

A túlerő nyilván legyűrte a képviselőt. A végtelenül dicsőséges rohamban két baranyai képviselő is részt vett: Bánki Erik és Hoppál Péter.

Lapunk megkereste Hadházy Ákost, hogy mire emlékszik, főleg a baranyai képviselők fellépéséből. A független képviselő elmondta: arra emlékszik, hogy Németh Szilárd és Kerényi megfogták és rángatták, de hogy a többiek, köztük Bánki pontosan mit csináltak, már nem tudta felidézni. Arra azonban emlékszik, hogy az elsőként odaérő Hoppál Péter kidobóemberként, vagy biztonsági főnökként lépett fel: ahogy felszólította, hogy hagyjon fel a tiltakozással, mindennek tűnt, csak zenetanárnak nem.

- Nem vagyok verekedős típus, amint az MTVA-ban is látszott – mondta Hadházy. - Most is igyekeztem passzívan viselkedni, nem volt cél a dulakodás. Ezzel együtt is önbíráskodásnak és fizikai inzultusnak tartom, ami történt, erre eddig jó ideje nem volt példa a Parlamentben

Hadházy saját Facebook-oldalán így emlékezett meg a történtekről:

Több kommentelő hiányolta, hogy az ellenzéki képviselők nem segítettek a lerohant magányos képviselőn. Hadházy a védelmükre kelt: lapunknak elmondta, hogy az egész pillanatok alatt történt, idő sem volt rá, hogy bárki közbelépjen.

Hadházy azt sem tartja kizártnak, hogy feljelentést tesz az őt inzultáló képviselők ellen, erről az Indexnek beszélt.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP