Halál vár a Pécsett prédáló vaddisznókra

2018. augusztus 1. 15:01 2018. aug. 1. 15:01

Megint bedurvult a pécsi vaddisznóhelyzet, az állatok a Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedve tarolják a gyümölcsösöket. A röfikre rászabadultak a vadászok, mostantól ne lepődj meg, ha puskadörrenést hallasz a városban.

Nem az első eset már, hogy lőni kell a vaddisznókat Pécsett, tavaly és tavalyelőtt is be kellett vetni a vadászokat a megyeszékhelyen az állatok ellen.

Most a rendőrség közleménye szerint ismét lövésektől lehet hangos a város egy része. Mint írták, a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. augusztus 1-je és 2018. december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett.

A belterületi vadászattal érintett terület:

Pécsett, a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területe.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.