Hamarosan megkezdődnek a Petőfi és Verseny utcai szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkálatai

2023. január 31. 13:13 2023. jan. 31. 13:13

2023. február 13-án megkezdődnek a Petőfi és a Verseny utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció kivitelezési munkálatai. A Petőfi utca Kodály Zoltán utcai körforgalomtól a Kolozsvár utcáig tartó szakaszán 5 ütemben újulnak meg a szennyvízvezetékek a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítójú, Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett elnevezésű projekt keretében - írja közleményében a pécsi önkormányzat. 

 

I. ütem: Petőfi utca Nagyvárad utca – József Attila utca (6. számú főút) közötti szakasza

A felújítás a Nagyvárad utca felől indul február 13-án. A kivitelezés előreláthatóan 7 hetet vesz igénybe, a munkálat várhatóan április elejéig tart.

A szennyvízvezeték-rekonstrukció ezen a szakaszon teljes útlezárás mellett valósul meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést. Az út közepén, 3 méteres mélységben futó fővezetéket korszerű béleléses technológiával cserélik a szakemberek, az ingatlanok bekötéseinek felújítását az út két oldalán párhuzamosan, egyszerre végzik. 

A lezárás miatt a Marosvásárhely út zsákutca lesz, egyirányú forgalma kétirányúvá válik. A megfordulás biztosítása érdekében az utcában megállni tilos szakaszokat jelölnek ki. 

A munkálat ideje alatt se délről, a Nagyvárad utca felől, se északról, a 6-os útról nem lehet a Petőfi utcába kanyarodni. (A Pécs II. Mentőállomás megközelítése a mentők számára végig biztosított lesz).

A gyalogos forgalom az utca két oldalán váltakozva haladhat.

A 6-os számú főúti (József Attila utcai) csomópontban a jelzőlámpával ellátott keleti zebra a munkálatok idejére megszűnik (a jelzőlámpás csomópont Petőfi utca – József Attila utca irányú forgalma kapacitásnövelése érdekében).

 

Parkolás

A lezárt szakasz a II-es díjzóna F szektorába tartozik. A II. F szektorra érvényes bérlettel rendelkező Petőfi utcai lakók a szomszédos 3-as számú korlátozott várakozási övezetben (a József Attila, a Petőfi, a Nagyvárad utcák és a Megyeri út által határolt területen) a munkálatok ideje alatt ingyen várakozhatnak.

 

Verseny utca víz- és szennyvíz rekonstrukció

A Verseny utcában is megkezdődik 2023. február 13-án a szennyvízvezetékek cseréje: a Verseny utca 13. előtt, a PVSK pályával szemközti garázssornál induló felújítás többnyire zöldterületen zajlik, és az érintett oldali járdák lezárásával jár. 

Az első ütemben az úttest átvágására is szükség van a vezetékek keresztirányú beépítéséhez. A tervezetten február 24-ig tartó forgalomkorlátozás a Verseny utca 13. előtti szakasz déli, majd északi sávját érinti, itt a pontszerű lezárás sávonként várhatóan egy-egy hétig lesz érvényben.

A forgalom a munkaterület mellett váltakozó irányban, 30 km/h sebeségkorlátozással, megállási tilalom mellett haladhat.

 

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság megértését és türelmét kéri - zárja közleményét a pécsi városháza.

 

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek. 

 

A projekt megvalósítása tervezetten 2023 végéig tart.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata