Hargitai szerint a veszélyhelyzet után újra elő kell venni az új pécsi stadion ügyét

2020. május 13. 10:59 2020. máj. 13. 10:59

Mivel NB II-be jutott a PMFC, több előírásnak kell megfelelnie, a jelenlegi stadion azonban ezen feltételek közül nem mindegyiknek felel meg. Hargitai János KDNP-s mohácsi honatya, volt egyesületi elnök szerint a veszélyhelyzet után elő kell venni az új pécsi stadion ügyét.

A PécsiÚjság.hu-nak nyilatkozott Hargitai János KDNP-s mohácsi országgyűlési képviselő a PMFC kapcsán, amely a veszélyhelyzet kapcsán hamarabb lezárt szezont megnyerte, és így NB II-be került a harmadosztályból.

Az NB II-vel ugyanakkor több feltételnek is meg kell felelnie egy stadionnak, a cikk szerint viszont az előírásokat egyik baranyai stadion sem tudja maradéktalanul hozni: van, ahol a megfelelő méretű és fedettségű lelátó hiányzik, de akad olyan létesítmény is, ahol a villanyfény hiánya lehet a kizáró ok. Emiatt egyelőre kérdéses, hogy hol fog játszani a csapat.

Hargitai a lapnak arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a gazdasági lehetőségeket is figyelembe kell venni, de Pécsnek és Baranyának szüksége lenne egy modern stadionra. Azt is elmondta, hogy ő mindent meg fog tenni a beruházás napirendre kerülése ügyében.

A PMFC-ről már januárban is egyeztetett a kormánypárti képviselő Orbán Viktorral, de az új stadion ötlete jó ideje visszatérő kérdés a megyeszékhelyen. Egy ideig a kormány 1 milliárd forintot különített el a stadionra, aztán két lépésben 2015 végére elvonta ezeket a pénzeket (a PMFC 2015-ben esett ki az első osztályból). Hargitai ugyanebben az évben mondott le az egyesület elnöki posztjáról.

 

 

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Újság