Hargitai szerint Orbán pozitívan áll az új pécsi stadion ötletéhez

2020. május 20. 10:20 2020. máj. 20. 10:20

Hargitai János KDNP-s baranyai honatya, a PMFC 2015-ben lemondott egyesületi elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök pozitívan áll ahhoz, hogy Pécsen is legyen egy új stadion, amely akár nemzetközi megmérettetésekre is alkalmas. A politikus szerint a stadionépítés a járványhelyzet miatt beállt gazdasági válság után jót tenne a baranyai iparnak. 

A PécsiÚjság.hu-nak mondta el Hargitai János mohácsi KDNP-s országgyűlési képviselő, hogy kedden a Parlamentben felvetette Orbán Viktor miniszterelnöknek a PMFC NB II-be jutása kapcsán egy új stadion tervét. 

Mint ismert, jelenleg a baranyai stadionok közül egyik sem felel meg teljesen az NB II-es, vagy annál magasabb kategóriás meccsek megrendezési kritériumainak, a Stadion utcai is ebbe a sorba tartozik. 

Hargitai már a járvány kitörése előtt, még januárban egyeztetett Orbánnal az új létesítmény építéséről, akkor abban maradtak a lap és Hargitai szerint is, hogy az NB II-es tagság megszerzése után térnek vissza a kérdésre.

Mivel az NB II-be bejutott a PMFC, a kérdés újra előkerült, és a mohácsi honatya szerint Orbán Viktor pozitívan állt a kezdeményezéshez kedden a Parlamentben.

"Futballszeretőként, a PMFC egykori elnökeként természetesen nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások"

- mondta el a PécsiÚjság.hu-nak a képviselő, aki szerint a járványhelyzet után egy ilyen építkezés komoly szerepet játszhat Pécs és Baranya gazdaságának erősítésében, mivel sok helyi cég kaphat munkát az építkezésen.

Hargitai a lapnak még elmondta, hogy 

"a költségvetési bizottság alelnökekeként ismeri a kormány jövő évre szóló gazdaságfejlesztési elképzeléseit és lehetőségeit, amibe a pécsi stadion is illeszkedik.

Megjegyezte, nem pusztán az NB II előírásainak megfelelő létesítmény épülhet, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas"

- olvasható a cikkben.

A PMFC 2015-ben esett ki az NB I-ből és csúszott vissza megyei szintre, akkor Hargitai János lemondott egyesületi elnöki posztjáról. A baranyai megyeszékhelynek korábban is be volt ígérve egy új stadion, ám a kormány végül két körben elvette a célra elkülönített egymilliárd forintot - írtuk meg korábbi cikkünkben.

Hogy Hargitai János egyeztetett-e a PMFC új stadionja ügyében a pécsi önkormányzattal (mivel jelenleg a csapat városi fenntartásúnak számít az önkormányzati PSN Zrt-n keresztül, bár már vannak szponzorok is), azt egyelőre nem lehet tudni.

Forrás: Pécsi STOP/pecsiujsag.hu