Hat diák és egy tanár lett koronavírusos a Szent Mór Iskolaközpontban

2020. október 14. 12:07 2020. okt. 14. 12:07

Emiatt több gimnáziumi osztálynak digitális tanrendre kellett átállnia október 13-16. között. 

A Pécs Aktuál írta meg október 14-én, szerdán reggel, hogy információik szerint a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban 17 tanárt és komplett évfolyamokat tettek karanténba. 

Az üggyel kapcsolatban a Pécsi STOP megkereste a Pécsi Egyházmegyét, mint az iskolaközpont fenntartóját, hogy hány tanárnak és diáknak lett pozitív a koronavírus-tesztje, illetve hogy hányan kerültek házi karanténba a helyzet kapcsán. 

A Pécsi Egyházmegye a következő választ adta kérdéseinkre:

"A Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumában 6 diák esetében mutattak ki koronavírus fertőzést. A kontaktkutatás alapján az érintett pedagógusok és osztályok esetében hatósági karantént rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A gimnázium többi osztálya esetében az oktatás gördülékeny biztosítása érdekében digitális oktatást rendelt el az EMMI 2020. október 13-tól október 16-ig.

A nevelőtestületből egy pedagógus fertőzése miatt egy felsős osztály került járványügyi megfigyelés alá, a digitális oktatás az ő esetükben is biztosított.

Intézményünkben a folyamatos napközbeni felületfertőtlenítés, a tanulók és dolgozók számára gyakori kézfertőtlenítés, a reggeli érkezési hőmérsékletmérés és a közösségi terekben a kötelező maszkhasználat mellett a tanórákon is bevezettük a kollégákat, felsős és gimnazista tanulókat érintő állandó maszkhasználatot."

 

Címlapkép: Google Street View

Forrás: Pécsi STOP