Havas eső, szél, mínuszok – ez vár ránk hétvégén

2022. november 18. 20:02 2022. nov. 18. 20:02

Borult idő várható, majd az éjszakai órákban a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, ezeken a részeken párássá válik a levegő, köd képződik. A csapadék súlypontja északkelet, kelet felé tolódik, a péntek esti óráktól előbb az Északi-középhegység térségében, majd az északkeleti harmad határhoz közeli részein halmazállapotot válthat a csapadék. Éjszaka az említett északkeleti tájakon havas eső, havazás is lehet, eközben fokozatosan szűnik a csapadék nyugat felől, de még kisebb záporok, hózáporok előfordulhatnak.

 

Szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik. Napközben néhol lehet zápor, a hegyekben hózápor, késő délutántól dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Estig fokozatosan megélénkül  az északias szél, amely helyenként meg is erősödik. A reggeli órákra mérséklődik a légmozgás, szombaton már jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délnyugaton a melegebb.