Hétfőtől árulják az Orfűi Aquaparkot

2020. július 25. 12:27 2020. júl. 25. 12:27

Július 27-től lehet licitálni az Orfűi Aquaparkra, melyet az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanok piaci értékesítése jegyében kínál eladásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Még a Pécsma.hu írta meg májusban, hogy az MNV Zrt. eladja az Orfűi Aquaparkot, akkor még az értékesítést készítette elő. Akkor még nem lehetett tudni arról semmit, hogy mikor megy végbe a tulajdonosváltás, az viszont biztos volt, hogy addig nem is lehet pancsolni a kedvelt fürdőben.

Pénteken közleményben számolt be a fejleményekről a vagyonkezelő. Mint írták, a világjárvány miatt kialakult helyzet enyhülése után, a gazdaság újraindításával összhangban lehetőség nyílik a tavaly megkezdett, a portfóliótisztítást célzó értékesítési akció folytatására. A következő hetekben 14 különböző tematikájú ingatlancsomaggal és több mint 30 egyedi tétellel gazdagítja kínálatát a társaság.

Az önállóan értékesítendő, nagy értékű ingatlanok közül a nemzeti vagyonkezelő példaként említett két vidéki ingatlant, melyből az egyik a Pécsi-tó nyugati partján 63 ezer négyzetméteren elterülő, különleges vízi szolgáltatásokat nyújtó Orfűi Aquapark. A fürdő július 27-től válik elérhetővé az Elektronikus Aukciós Rendszer felületén. Hogy mennyiről indul a licit, azt nem közölték.

Forrás: Forrás: Pécsi STOP/MTI