Hétfőtől digitális oktatásra áll át a Deák-suli felső tagozata

2020. november 21. 11:33 2020. nov. 21. 11:33

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája hétfőtől digitális tanrendben oktatja a felső tagozatosokat, mert sok a hiányzás. 

A pecsma.hu cikke szerint a PTE Deák Ferenc gyakorló iskolájában november 23-tól december 2-ig digitális oktatásra áll át a felső tagozat. 

A suli honlapjára pénteken kikerült közlemény szerint 

"a felső tagozatos tanulóink és a felső tagozaton tanító pedagógusok hiányzásai miatt a felső tagozaton a jelenléti oktatást nem tudjuk megszervezni.

A fenntartóval, valamint a fenntartó által létrehozott Operatív Stáb vezetőjével történő konzultációt követően intézményünk  felső tagozatára digitális oktatás elrendelését kértük, mely 2020. november 23-tól december 2-ig lesz érvényben. A továbbiakban ez a járványügyi helyzetnek megfelelően alakítható.

Gyermekeink és dolgozóink egészségének védelme, az intézmény biztonságos működése érdekében kérem támogatásukat, megértésüket."

A Deákban már szeptember közepén is volt tanár, akinél koronavírus-fertőzösét mutattak ki, a pecsma.hu cikke szerint a mostani hiányzások hátterében is a fertőzés és az elrendelt hatósági házi karanténok lehetnek.

 

Címlapkép: Google Street View

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu