Hétfőtől újra a munkagépeké lesz a Ferencesek utcája

2020. január 17. 11:02 2020. jan. 17. 11:02

Január 20-án folytatódik a Ferencesek utcáján a a földkábelek rekonstrukciója, a következő hetekben az E.ON és a Magyar Telekom fekteti a kábelt, a munkálatoka a tervek szerint február végéig fognak tartani két ütemben. A gyalogosközlekedés és az üzletekbe bejutás biztosítva lesz ezidő alatt.

Az E.ON közleménye szerint január 20-án, hétfőn újraindulnak a kisfeszültségű és kizvilágítási villamos földkábelek rekonstrukciós munkálatai a Ferencesek utcájában. 

A közlemény szerint ez a vezetékcsere második, egyben utolsó üteme, ezzel párhuzamosan pedig a Magyar Telekom is folytatni fogja az utcában a gyengeáramú kábelhálózat kiépítését.

A munkálatok két, egyenként két hetesre tervezett szakaszban folytatják a Ferencesek utcájában:

  • 01.20.-02.04.: A Ferencesek utcája 17-től a Várady Antal utcai sarokig, az utca déli oldal haladva.
  • 02.05.-02.22.: A Ferencesek utcája 28-tól a 42-ig tartó szakaszon, az utca északi oldalán.

Az E.ON közleménye szerint a gyalogosforgalom biztosítása érdekében a munkaárkok mellé korlátokat helyeznek ki a munkavégzés ideje alatt, a boltokba, valamint kapubejárókba való bejutást folyamatosan biztosítják.

"Egyes munkafázisokhoz kapcsolódóan szükség lesz majd tervezett üzemszünet meghirdetésére egyes érintett ingatlanok esetében (egy ingatlant legfeljebb két alkalommal érintve), erről az érintettek előzetesen szórólap útján tájékoztatást kapnak majd"

- írja a cég a közleményében.

Forrás: Pécsi STOP