Hétvégén közlekedési káosz lesz a Kürt utcai buszforduló környékén

2019. november 7. 11:30 2019. nov. 7. 11:30

A Tettye Forrásház Zrt. végez a hétvégén a Kürt utcai víziközmű-hálózat felújításával, emiatt viszont péntek délutántól hétfő hajnalig le lesz zárva az ottani buszforduló és a Kürt utca-Ifjúság útja-Jakabhgyi út kereszteződés is. A helyi járatú buszok terelve fognak közlekedni.

A Tettye Forrásház Zrt. közleménye szerint hétvégén zárul a Kürt utcai víziközmű-hálózat felújítási munkálata, mivel a szakemberek ekkor kötik össze a Kürt utcában újonnan kiépült nagy átmérőjű fővezetéket a Jakabhegyi út felől érkező töltő vezetékkel; emellett az utolsó szennyvízcső is a földbe kerül. Ez viszont útlezárásokkal fog járni péntek délután és hétfő hajnal között. 

"A teljes útszélességet igénylő munkálat miatt november 8-án, pénteken 16 órától november 11-én, hétfő hajnalig elzárják a forgalom elől a Kürt utca – Jakabhegyi út – Ifjúság útja kereszteződését. Ez idő alatt a 30, 30Y, 103, 130 és 55 jelzésű buszok nem tudnak megfordulni a Kürt utcai fordulóban, emiatt terelőútvonalon közlekednek. A lezárást hétfőn 4:30-kor oldják fel, az első reggeli buszjárat 4:45-kor zavartalanul közlekedik majd" a közlemény szerint.

A Tüke Busz közleménye szerint az említett járatok nem érintik a "Klinikák" megállót és a Kürt utcai buszfordulót, de a 400 ágyas irányában az Ifjúság útja megálló is kimarad. A járatok az alábbi terelőútvonalon fognak közlekedni:

  • a Klinikák felé: az "Alkotmány utca" elnevezésű megállóig eredeti útvonalon, majd a Rókus utca - Szigeti út - Honvéd utca - Ifjúság útja útvonalon,
  • a belváros, illetve Kertváros felé: az autóbuszok az "Ifjúság útja" elnevezésű, belváros irányú megállóból indulnak a megállóból meghirdetett időpontban.

További forgalmi változások: 

A munkálatok idején a Mikes Kelemen utca mindkét irányból járható, biztosítva a Jakabhegyi út megközelíthetőségét. Az Ifjúság útja a Honvéd utca felől, a Kürt utca pedig a Szigeti út felől zsákutca lesz.

A tájékozódást táblák segítik a környéken a lezárás és terelés idején, a kereszteződés (a Kürt utca felső részével és a Jakabhegyi út – Középmakár dűlő csomóponttal együtt) várhatóan november végéig új aszfaltburkolatot kap a Tettye Forrásház Zrt. közlése szerint.

Forrás: Pécsi STOP