Hiába a sok fertőzött, a karantén, nem térnek át digitális oktatásra a pécsi horvát suliban

2020. október 29. 12:02 2020. okt. 29. 12:02

Több igazolt koronavírus-fertőzés is történt a pécsi Miroslav Krleza horvát iskolában, melynek kapcsán tanulócsoportok, osztályok kerültek karanténba, az iskolában azonban mégsem rendelnek el digitális oktatást.

Minderről az iskolaközpont Facebook-posztban számolt be még október 27-én, melyet a Pécsma.hu vett most észre.

A poszt szerint az iskola hétfőn egyeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékeseivel, mely során arra jutottak, hogy az őszi szünet után, november 2-től a megszokott rendben folyik tovább a tanítás, az EMMI, melynek jogkörébe tartozik a váltás, nem látja indokoltnak, hogy másképp legyen. Azt ígérték viszont, hogy ha a tanerő drasztikus csökkenése miatt nem lehetne már biztosítani a jelenléti oktatást, akkor azonnal beavatkoznak.

A fertőzés elsősorban a felnőtteket, köztük legsúlyosabban az iskola vezetőségét érintette. Ezért november 2-től tovább szigorítjuk az intézményi maszkhasználatot, és javasolják, hogy mindenki viseljen maszkot a tanórákon. A tesit, amennyiben az időjárás nem szól közbe, továbbra is a szabad levegőn fogják tartani. Az iskola további óvintézkedésként átalakítja az étkeztetés rendjét, hogy egyszerre minél kevesebb diák tartózkodjon az ebédlőben. A szülőket arra kérik, hogy a délutáni csoportokból előbb vigyék haza gyerekeiket.

(Címlapkép: Facebook/Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont)

Forrás: Pécsi STOP