Hiába kérte fel az ellenzék Várit, egyelőre nincs jele fair playnek a pécsi kampányban

2019. augusztus 21. 11:18

A napokban adott ki egy közleményt Mellár Tamás országgyűlési képviselő arról, hogy a pécsi fideszes polgármesterjelölt Vári Attila intézze már el, hogy az ellenzék is ugyanakkora megszólalási lehetőséget kapjon a közpénzből fizetett pécsi médiában. Az olimpikonnak azonban úgy tűnik, nem annyira fontos a fair play.

Fotó: Facebook/Vári Attila

Mint ismert, augusztus 14-én adott ki egy közleményt Mellár Tamás pécsi országgyűlési képviselő, amelyben arra szólította fel a Fidesz polgármesterjelöltjét, hogy ha már úgyis annyit egyeztet jelöltként mindenfele a város "érdekében", akkor intézze el azt is, hogy az ellenzék legalább ugyanakkora megszólalási lehetőséget kapjon a közpénzből fizetett pécsi médiában, mint amennyi a kormánypártiaknak jut. Mellár úgy vélekedett, hogy ha az egykori vízilabdázónak a medencében fontos volt a fair play, akkor most is az lehetne.

A Népszava az ügyben megkereste Vári Attilát - mivel a nyílt levélre eddig nem válaszolt -, hogy szándékozik-e egyáltalán valamit is tenni az arányos megszólalási lehetőség érdekében, ám az olimpikon cégvezető polgármester-aspiráns stábja írásban kérte a kérdéseket. A lap elküldte azokat, de a megadott határidőig nem jött válasz. 

A lap megkereste Nyaka Szabolcsot, Vári sajtósát - aki egyébként a pécsi önkormányzati lap szerkesztője -, ám csak annyi választ kaptak, hogy egyelőre nics válasz, majd ha lesz, akkor küldik.

 

Forrás: Pécsi STOP/Népszava